Wisselkunst in Bethabara

18 juni 2021

Door: Bert Strijker

Wisselkunst in Bethabara.

In de zalen 2 en 3 van Bethabara hangen steeds twee kunstwerken, gemaakt door gemeenteleden in een kleine wisseltentoonstelling. Het is de bedoeling dat er steeds een wisseling is in september en in februari. Omdat er het afgelopen jaar door corona heel weinig bezoekers zijn geweest, hangen de beide schilderijen van dit moment langer. Het is de bedoeling tot eind september.
Zou je het ook fijn vinden als mensen van onze gemeente iets van jouw tekeningen, borduurwerk, schilderijen of andere kunstwerken die aan de muur kunnen hangen, zien, geef dat dan aan ons door. We willen met name ook graag jonge mensen uitnodigen om hun werk te delen. Je behoeft zeker geen Rembrandt te zijn om eens mee te doen.
teschimmel@solconmail.nl

Evert Schimmel

Schaapskooi van Boeschoten.

In zaal twee is er nu een prachtig schilderij dat Joke Overeem heeft gemaakt van de schaapskooi bij Boeschoten. Dit schilderij is niet alleen zo mooi omdat je er de schaapskooi daar in het bos zo goed op herkent, maar vooral ook omdat het zo treffend de sfeer weergeeft. Het licht wordt door de bomen gefilterd, en valt vredig over het rieten dak en de bodem rondom.
Joke maakt heel mooie, realistisch geschilderde taferelen en afbeeldingen van dieren. Natuurlijk is het jammer dat in Bethabara de komende maanden maaréén schilderij van haar hangt. Misschien mag je, als je het haar vraagt, veel meer moois van haar zien. Joke zelf schrijft dat ze, als ze op de bank tegenover de schaapskooi zit, moet denken aan de Goede Herder, en aan het gebed om van Zijn grote kudde een klein schaapje te mogen zijn.

Charlotte

In zaal 3 hangt een schilderij dat Nienke Visscher heeft gemaakt van één van haar kleinkinderen. Dit mooie schilderij geeft de vredige schoonheid weer die afstraalt van een kleuter die op een zonnige dag speelt met zand en water. Nienke Visscher heeft ooit tekenlessen gevolgd bij dhr. Doornekamp. Sinds ongeveer 7 jaar schildert ze nu regelmatig op doek, vooral portretten. Ze heeft zo veel plezier in het schilderen dat ze ons allemaal uitnodigt om papier en potlood of doek en verf te pakken en zelf aan de slag te gaan.