Oriëntatiecursus

Mensen met woorden een loopplankje aanreiken

Een Hilversumse programmamaker, die op televisie God en geloof ter sprake brengt, zei in een interview naar aanleiding van een begrafenis waar veel niet-gelovigen aanwezig waren, het volgende:

‘Er schuilt veel kracht in een verhaal dat woorden geeft aan verlatenheid of leegte; dat merk ik bijvoorbeeld op begrafenissen. Tegelijk: het zijn beelden, woorden. Daaruit is geloven opgebouwd. Krachtige beelden, maar geen weten. Ik kan geen reisgids kopen van “de andere kant”.’

En ze vervolgde het even later op de volgende manier:

‘Mijn woorden moesten, zo heb ik dat zelf maar geduid, een soort loopplankje vormen vanuit het diepste donker naar een beetje meer licht. Een loopplankje van woorden. Een niet-gelovige bijeenkomst was het, maar je voelde dat de ervaring van die mensen vragen opriep die over meer gingen dan wat een mens in zijn ééntje aankan.’

Een loopplankje. Dat is een mooie uitdrukking, omdat het een passend beeld is bij wat we bij de Oriëntatiecursus voor ogen hebben. Want praten over God, geloof en Bijbel vraagt erom dat we woorden vinden voor dat waar we naar op zoek zijn.

Zo’n loopplankje bieden we aan in de vorm van een cursus met de naam Oriëntatiecursus Christelijk Geloof.

 Gewoon eens praten met een kopje koffie of thee erbij aan een grote tafel… Misschien zou je zo wel willen nadenken over geloven en zo. Nou, dat kan bij deze cursus. Of heb je liever dat je info krijgt over de Bijbelse boodschap, over de Bijbel, over Jezus en over het leven als christen? Ook dat is mogelijk. Dat kunnen we onderling met elkaar afspreken.

Praktische informatie

Oriëntatiecursus christelijk geloofStartdatum: nog niet bekend

Hartelijk welkom om mee te doen!

Meer informatie of opgeven?Neem contact op met je wijkouderling of predikant.

Informatie

Kerkbode

Kerkenraad

Diaconie

Kerkrentmeesters

Actueel

Activiteitenkalender

Nieuwsberichten

Kerkdienstgemist.nl

Facebook

Contact

Een persoonlijk gesprek

Kerkelijk bureau

Ruimte reserveren

Alle contactgegevens

Inloggen