Predikanten en pastoraat

Ds. Hans van Rumpt

Ds. Hans van Rumpt

Predikant wijk 1 (Dorpskerk)

0342 785 569

Ds. Hans van Rumpt

Predikant wijkgemeente 1 (Dorpskerk)

Sinds 9 september 2023 ben ik verbonden als predikant van wijk 1. Hervormd Voorthuizen is, na de hervormde gemeentes Hulshorst en Barneveld, de derde gemeente die ik mag dienen. Gonny en ik zijn, sinds mijn bevestiging in Voorthuizen, samen overgebleven en wonen aan Zicht 5. Wij hebben drie kinderen. Onze oudste zoon Matthijs en onze jongste telg Thijmen zijn woonachtig in Amsterdam. De middelste, onze dochter Maureen, woont in Nunspeet.

Sinds maart 2014 ben ik predikant. Daarvoor was ik werkzaam als facilitair manager in de ouderenzorg en ik ben mijn werkzame leven begonnen als kok. Koken is nog steeds mijn grote hobby en het zorgt voor mijn dagelijks ontspanning. Van het fabriceren van het stoffelijke voedsel heb ik de overstap gemaakt naar het uitdelen van geestelijk voedsel. Het evangelie is smaakvol en voedzaam en bovendien levensreddend. Het gaat om de boodschap dat Jezus Christus als Redder van de wereld Zijn leven als offer gegeven heeft voor onze zonden. Die boodschap wil ik graag delen met jong en oud, binnen of buiten de kerk.

De Kerk is voor velen een instituut wat niet meer past in deze tijd. Ik durf echter te zeggen dat er geen betere plek is om te zijn dan in de kerk. Niet vanwege de mensen die er komen. Maar omdat het de enige plek is, waar woorden klinken die je nergens anders hoort. En omdat Jezus Christus Zelf aanwezig is, waar mensen in Zijn Naam samenkomen. Daarom hou ik van de Kerk!

Ds. A.F. Troost heeft daar een lied over geschreven, geïnspireerd door psalm 84 en kernachtig verwoord in het derde couplet:

Dit huis, met liefde opgebouwd,
Dit gastenhuis voor jong en oud,
Ligt langs de weg als een oase;
Hier kan men putten nieuwe kracht,
Hier is beschutting voor de nacht,
Hier is het elke zondag Pasen!
Gezegend al wie binnen gaat
En hier zijn lasten liggen laat.

Ds. Arie de Wit

Ds. Arie de Wit

Predikant wijk (Bethabara)

06 30 347 255
0342 701 649

Ds. Arie de Wit

Predikant wijkgemeente 2 (Bethabara)

Mijn naam is Arie de Wit. Sinds 10 juli 2022 ben ik als predikant verbonden aan de hervormde gemeente Voorthuizen (wijk 2). Ik ben getrouwd met Corien en we hebben drie kinderen gekregen. Voordat we hier kwamen wonen, hebben we ruim 7 jaar in Waalwijk gewoond en gewerkt. Daar was ik predikant van de hervormde gemeente Besoyen.

Voordat ik predikant werd heb ik een heel aantal jaar in het bedrijfsleven gewerkt (autobranche). Op een bepaald moment ontstond er een sterk verlangen om God te dienen in Zijn koninkrijk. Dat heeft ertoe geleid dat ik theologie ben gaan studeren in deeltijd en predikant geworden ben.

Ik ervaar het als een bijzonder voorrecht om in Gods koninkrijk te mogen werken. Dat begint voor mij met zelf geraakt worden door de boodschap van het evangelie van Jezus Christus. Het mooie is dat ik die boodschap mag doorgeven. Ik mag getuigen van Wie Jezus Christus is en wat Hij wil geven door Zijn Heilige Geest. Het is mijn verlangen dat mensen Hem (beter) leren kennen in hun leven en zo getuige zijn van Hem in hun dagelijks leven.

Heeft u vragen over het christelijk geloof of over onze kerkelijke gemeente? Neem dan gerust contact met me op! De contactgegevens vindt u hiernaast.

Heintje van Olst

Heintje van Olst

Pastoraal werker

06 49 660 122
0341 252 420

Heintje van Olst

Pastoraal werker

Ik heb het voorrecht om sinds 2011 deel uit te maken van het pastorale team. Ik ben Heintje van Olst-Haze, sinds 1985 getrouwd met Gerrit en samen hebben we een dochter gekregen, Jolitha. We wonen op een prachtige plek tussen de weilanden bij het Veluwemeer in Doornspijk.

God, geloof en kerk zijn altijd belangrijk geweest in mijn leven, waarbij contact met mensen niet kan en mag ontbreken. In het pastoraat mag ik een luisterend oor zijn en nabij komen in levens van mensen. Het verhaal van God op de één of andere manier verbinden met jongeren en ouderen en iedereen daar tussen in. Het pastorale werk doe ik met vreugde en daarom voel ik mij gezegend dat ik dit mag doen in en vanuit de gemeente. Naast het bezoekwerk in beide wijken, ben ik het aanspreekpunt zijn van alle pastorale zaken van wijk 1 en wijk 2, om op die manier het pastorale werk te coördineren. U kunt contact met mij opnemen bij, bijvoorbeeld:

  • de geboorte van een baby
  • opname en/of ontslag uit het ziekenhuis of een andere zorginstelling
  • bij ziekte
  • als u graag voorbede wilt
  • bij een overlijden
  • een huwelijksjubileum
  • zorgen of geloofsvragen
  • behoefte aan een luisterend oor

Als u een pastoraal bezoek wilt of een telefonisch gesprek, laat dat dan gerust weten. Ik hoor dat graag van u! U mag het aan mij mailen, maar u mag ook appen, sms-en of gewoon bellen.

Informatie

Kerkenraad

Beleidsplan

Liturgie

Rommelmarkt

ANBI gemeente

ANBI diaconie

Contact

Kerkelijk bureau | contactinformatie

Predikanten | pastoraat

Zaalruimte reserveren

Omgangsregels / Grensoverschrijdend gedrag