Malawi

Wat je voor het minste van mijn broeders gedaan hebt, heb je voor Mij gedaan.

Land

Malawi. Een klein land in het zuidoosten van Afrika met twee gezichten: naast de prachtige natuur, rijke onderwaterwereld en mooie bevolking is het ook één van de armste landen ter wereld. Twee derde van de inwoners van Malawi leeft onder de armoedegrens en van de 18 miljoen inwoners zijn ruim 1,3 miljoen kinderen wees.

Stichting Raise

Het Engelse woord Raise betekent onder andere opvoeden, groeien en oogsten. Stichting Raise biedt sinds 2008 ondersteuning aan het project Grace Farm. Grace Farm is tegelijk de naam van onze boerderij, gelegen op bijna 500 hectare grond. Onze missie is uitzicht bieden op een betere toekomst voor de lokale bevolking. Nu en voor de langere termijn. Vanuit Nederland begeleiden we de staf op Grace Farm.

Hoopvolle toekomst

We creëren mini-economie door het verbouwen van gewassen zoals soja, mais en macadamia notenbomen. Dit betekent werkgelegenheid en inkomen voor de lokale bevolking. We hebben de zorg voor weeskinderen die een thuis hebben, een christelijke opvoeding krijgen en veilig kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving.  In september 2017 is er gestart met een school waar kinderen christelijk onderwijs ontvangen. De school wordt de komende tijd uitgebreid naar 240 leerlingen. Er is een Daycare Center waar moeders en kinderen terecht kunnen voor een luisterend oor en indien nodig voor eten en medische verzorging.

We ‘lopen samen op’ met de lokale bevolking. We tonen respect voor hun cultuur en dragen ons ‘christen-zijn’ uit. In de hoop en in het vertrouwen dat we hen helpen om zicht te krijgen op een hoopvolle toekomst.

De Hervormde Gemeente van Voorthuizen heeft een speciale band met Stichting Raise en Grace Farm. Een aantal bestuursleden van Raise is ook actief binnen onze gemeente en een groep jongeren van de kerk bezocht enige tijd geleden Grace Farm.

Er is volop reden om dankbaar te zijn. Het project wordt gezegend. In materieel opzicht maar vooral ook op geestelijk gebied.

Veel mensen mochten -in dit moslimgebied- in aanraking komen met de Bijbelse boodschap.

Meedoen?

Enthousiast over het werk van stichting Raise? Je kunt ons werk steunen door:

  • je te abonneren op de nieuwsbrief
  • een schoolkind te sponseren
  • een gift te doen

Wil je op een andere manier betrokken zijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van bestuursleden om je idee te bespreken.

Meer informatie?

Website: www.stichtingraise.nlwww.adoptieboom.nl

E-mail: info@stichtingraise.nl

Facebook: www.facebook.com/stichtingraise

Informatie

Kerkbode

Kerkenraad

Diaconie

Kerkrentmeesters

Actueel

Activiteitenkalender

Nieuwsberichten

Kerkdienstgemist.nl

Facebook

Contact

Een persoonlijk gesprek

Kerkelijk bureau

Ruimte reserveren

Alle contactgegevens

Inloggen