Uw kind in goede handen.

Samen naar de kerkdienst

Het lijkt zo vanzelfsprekend om samen naar de kerk te kunnen gaan tijdens een kerkdienst. Maar wanneer er kleine gezinsleden (bij)komen, weten we allemaal dat het soms passen en meten is. Het “samengaan” verdwijnt dan vaak naar de achtergrond.

De kinderoppas wordt georganiseerd om juist jullie, als ouder(s) van kleine kinde­ren (tot 4 jaar), in de gelegenheid te stellen samen naar de morgendiensten te gaan. De kinderoppasdienst is in Bethabara in de peuterspeelzaalruimte. De ingang van de peuterspeelruimte bevindt zich in de hal van Bethabara.

Omdat ’t Kerkheem tijdelijk gesloten is, is de kinderoppas voor de Dorpskerk in gymzaal de Brug (Optisport), Gerard Doustraat 101 Voorthuizen. Naar verwachting is ’t Kerkheem medio herfst 2024 klaar.

De kinderen kunnen 15-20 minuten voor de aanvang van de kerkdienst ge­bracht worden. Ze kunnen bij ons naar hartenlust (samen) spelen, kleuren, vriendjes maken en liedjes zingen.

We gaan ervan uit dat kinderen gevoed bij de kinderoppas gebracht worden. Mocht er wel een flesje of fruithap nodig zijn, overleg dit dan even met de leiding. Er is namelijk niet altijd ruimte voor. Natuurlijk is een drinkbeker met wat sap geen probleem. Wij vinden het belangrijk dat de allerkleinsten mogen weten dat zij ook een plekje in onze gemeente hebben.

De kinderen worden begeleid door minimaal 2  begeleid(st)ers, afhankelijk van het aantal kinderen. Dit zijn ouders, gemeenteleden, opa’s, oma’s of jongeren vanaf 12 jaar die om de beurt op de kinderen passen.

Door SAMEN dit draaiende te houden en zo een gemeente te zijn, kunnen we deze jonge kinderen een warm hart toedragen en jullie als ouders in de gelegenheid stellen samen naar de kerk te gaan. Hierbij hanteren we de regel: “Wie brengt, zorgt mee”. We willen hiermee benadrukken dat we de kinderoppas alleen voor elkaar krijgen door met elkaar op elkaars kinderen te passen.

Meer informatie of aanmelden als oppas? Neem contact op via kinderoppas@hervormdvoorthuizen.nl. De contactpersonen zijn Miranda van Norel en Liesbeth Hijwegen.