Huwelijk

Voorbereidingen

In aanloop naar jullie grote dag moet er heel veel geregeld worden. Ook de kerkelijke inzegening vraagt een goede voorbereiding. In de kerkdienst beloof je – voor God en Zijn gemeente – dat jullie elkaar liefhebben en elkaar trouw blijven. Bovendien vragen we met jullie, God om Zijn zegen over jullie huwelijk. Wij geloven namelijk dat het huwelijk een instelling van God is. Al in Genesis 2, bij de schepping van de mens, lezen we over de levenslange eenheid tussen man en vrouw. Daar wil God Zijn zegen over geven.

Afspraken maken

Bij het organiseren van een huwelijk moet je veel afspraken maken. Hierbij hoort ook dat je een aantal dingen met de kerk afspreekt. Hoe dit geregeld is in onze gemeente, kun je vinden in het onderstaande pdf-bestand.

We wensen jullie een hele liefdevolle trouwdag en een gezegend huwelijk!

h

Informatie trouwdienst

Premarriage Course

Als je wilt trouwen in de kerk, nodigen we jullie ook uit voor de Premarriage Course.De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk.

Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

De Premarriage Course bestaat uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën.

Een van de cursusleiders leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal en ga je met elkaar in gesprek.

De thema’s zijn:

  • Communicatie
  • Conflict
  • Toewijding
  • Verbinding
  • Avontuur

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie en ben je op een ontspannen manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

 

Willen jullie meedoen met de volgende Premarriage Course of hebben jullie vragen? Je kunt altijd contact opnemen met je wijkouderling of een predikant.

Informatie

Kerkenraad

Beleidsplan

Liturgie

ANBI gemeente

ANBI diaconie

Contact

Kerkelijk bureau | contactinformatie

Predikanten | pastoraat

Zaalruimte reserveren

Omgangsregels / Grensoverschrijdend gedrag